Tämän vuoden Habitare-messut olivat todella positiivinen kokemus. Messut yllättivät uudistuneella ilmeellään, runsaudellaan, värikylläisyydellään ja loputtomilla inspiroivilla sisustusratkaisuilla. Vaikka kiersin messuilla kolme päivää, olisi kuvattavaa ja koettavaa riittänyt vielä muutamalle lisäpäivällekin. Messuista jäi kaikenkaikkiaan todella hyvä mieli. Kyllä täällä Suomessakin osataan!

Loisteliaat messuosastot 

Marimekko Koti

 

 

Alvar Aallon vuonna 1936 suunnittelema hylly sopii kuin nakutettu nykytrendeihin

 

 

Yksi suosikeistani oli tämä eteerisen kaunis Marimekko Koti-osasto. Osastolla oli ihanan harmoninen tunnelma. Kauniita kattauksia ja sisustusratkaisuja sekä viherkasveja oli runsaasti. Seinät olivat kauniin puuteriset ja lattiaa peitti juuttinen kokolattiamatto. Sävyistä mainittakoon uutuutena ruskean sävyt, joita tälläkin osastolla oli taidokkaasti käytetty.

 

Matri

 

 

Matrin vuodeosasto oli monen messuvieraan mieleen. Matri on saksalais-suomalainen perheyritys ja valmistaa vuoteensa eurooppalaisista, sertifioiduista materiaaleista. New York Timesin Alice Rawsthorn valitsi Matrin osaston yhdeksi messujen kauneimmista. Osastolla oli käytetty kauniisti vaaleaa puuta ja rottinkia ja värimaailma oli hienostunutta.
 Deko-lehden osasto
Tyylikäs oli Deko-lehden osastokin ja ei olekaan ihme, sillä osaston oli suunnitellut sisustusstailaaja ja bloggaaja Susanna Vento. Maanläheiset sävyt ja materiaalit tekevät tilasta tyylikkään. Konjakin värinen nahka on edelleen pinnalla.
 
Vepsäläinen
 
Vepsäläisen osasto loisti upealla värikylläisyydellä. Pinnalla olevat sävyt syvä sininen ja terrakotta ovat varma pari ja ehdottomasti mattana. Tässä käytetty itämaista mattoa hauskasti sängyn päädyssä sekä ikiklassikko String-hyllyjärjestelmää työpöytänä.
Asun-lehden osasto
 

 

Mainio tilanjakaja

 

Messinkiset ja kupariset hanat ja suihkut ovat trendikkäitä valintoja tänä syksynä

 

Niin herkullinen ja tunnelmallinen olohuone. Kelpaisi minulle

 

Työhuoneeseen sopii dynaaminen seinäväri. Työteho paranee!

 

Tässä lastenhuoneessa on paljon vinkkejä lapsen ehdolla tehtyihin tilaratkaisuihin. Huomaa mm. vaneriset seinäkuutiot lapsen korkeudella.

Asun-lehden ja kumppaneiden osasto oli rakennettu mielenkiintoisesti erillisten kuutioiden sisään. Ei voi muuta sanoa, kuin että todella upeasti oli toteutettu kuutioiden sisustus. Tunnelma oli tyylikäs ja jokainen kuutio piti sisällään todella kompaktin paketin onnistuneista väriyhdistelmistä hienostuneisiin sisustus- ja kalusturatkaisuihin. Näissä huoneissa kannattaa huomioida loistelias värien käyttö! Monen tunnetun brändin tuotteita oli käytetty onnistuneena yhdistelmänä, mm. Adea, Nikari, Woodnotes, Artek ja Iittala.
Tikkurila 
Tikkurilan osasto oli laaja ja loisti lukemattomilla maalausideoillaan. Teippaustekniikalla saat elävyyttä lastenhuoneen seiniin ja pukeutumishuoneeseen eleganttia ilmettä maalattavilla struktuuritapeteilla.
 Hakola

 

Hakolan osasto oli omaperäinen pinkkine lattioineen ja lautaseinineen. Silti kokonaisuus on hieno. Hakolan osasto oli suosittu ja suosiota lisäsi se, että Suomalaisen Työn Liitto palkitsi sen Vuoden Designteolla. Kyseessä on vuosittain myönnettävä tunnustus, jonka kriteereinä ovat omaperäisyys, vastuullisuus ja design osana arkea.
 
Bo Concept
Bo Conceptin osasto oli todella tummanpuhuva ja osastolla näkyy paljon pinnalla olevia trendejä. Viherkasveja, metallia, lasia, siroja tuoleja, peilejä ja mattamustaa laudoitusta. Valkoista ei missään, niin kuin ei oikeastaan koko messuilla.
Tosi mielenkiintoista seurata, miten suomalaiset ottavat vastaan tämän runsaan värien käytön. Itse ainakin rakastan näiden esiteltyjen messuosastojen tunnelmaa. Mahtavaa värien ilotulitusta ja materiaalien runsautta!
Seuraavassa blogissani lisää messu-uutisia pientuotteista, valaisimista ja keittiöuutuuksista.
Pysy kuulolla.
                           -Ullamaija-