Tämän vuoden Habitare-messut ovat jo pyörähtäneet käyntiin kovalla tohinalla. Odotankin innolla, että pääsen huomenna korkkaamaan messut ja nauttimaan tekemisen meiningistä ja positiivisesta energiasta. Luulen, että tämän vuoden messut tuntuvat myöskin siinä suhteessa erityisiltä, että olen siellä ensi kertaa niin sanotusti sisällä, eli töissä messuilla. Kova oli hinku päästä tekemään tämä postaus teille, vaikka tuntuukin tämä viikko hiukkasen kiireiseltä. Haluan esitellä teille joitain tutustumisen arvoisia messukohteita, jotka itseänikin kovasti kiinnostaa.

Tähän allaskalustekokonaisuuteen tutustuin viime perjantaina, käydessäni Kylpyhuonekeskuksessa aamiaisella, joka oli järjestetty osana Helsinki Design week-tapahtumaa. Siellä esiteltiin kylpyhuoneiden 6 kuuminta trendiä. Niistä postaus tuonnempana.
Tämän emalisen altaan on suunnitellut Antti Nurmesniemi vuonna 1979 ja tämän vuoden uutuus on altaan ympärille rakennettu Modula-sarja. Tämä Temalin tuotannossa oleva sarja on kyllä modernia retroa parhaimmillaan. Niinhän siinä kävi, että allaskalustesarja valittiin Habitare-messuilla toimittajien tusinaan. Eli toimittajat valitsevat messujen 12 parasta tuotetta ja tämä Modula-sarja oli yksi menestyneistä. Ja muuten ihan mahtava materiaali tuo emali. Laittakaapa korvan taakse!
Modula-sarjan voit bongata suomalaisen työn liiton osastolta KOTI ja se on yksi messujen suurimmista osastoista. KOTI on yli 60 suomalaisen yrityksen yhteistyönä syntynyt osasto ja se haluaa tuoda esiin suomalaista suunnittelua, valmistusta ja materiaaleja. Näin se haluaa edistää suomalaisen työn arvostusta. KOTI nähtävänä osastoilla 6h109 ja 6k109.

 

Mammuttikoti on valmistanut tällaisen massiivihirsisen Olokodon ja se on nähtävissä kokonaisuudessaan Habitare-messuilla osastolla 6m89. Olokoto tuo kaivatun vaihtoehdon pienasuntomarkkinoille, sillä rakennus toimitetaan täysin valmiina. Sen saa myös halutessaan valmiiksi sisustettuna. Valaistuksen tähän Olokotoon on toteuttanut Dreamled, jonka mainioihin ledivalaistustuotteisiin olen saanut tutustua useissa kohteissani.

Sessak on porvoolainen perheyritys ja se on toiminut jo 30 vuotta tuoden valoa tähän pimeään pohjolaan. Sessakilla on aina loistavat messuosastot ja heidän valaisinvalikoimansa on laaja. Sessak käyttää paljon suomalaisia muotoilijoita, mm. Laura Väre, Juho Pasila, Matti Syrjälä ja Kasper Nyman. Jos haluat tietää, että mikä on todella trendikästä valaisimissa, niin kannattaa poiketa Sessakin osastolla 6h148. Esimerkkinä mainittakoon trendikkäistä valaisimista savunharmaa lasivalaisin Sanni ja matta sininen riippuvalaisin Winner. Kovassa huudossa ovat myös matta messinki ja kulta valaisinsävyinä ja -materiaaleina.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä esittelyssä oman yhdistykseni osasto Sissarit ja meidät löydät osastolta 3e30. Tarjoamme ilmaista sisustusneuvontaa messuilla. Voit varata ilmaisen 20 minuutin sisustuskonsultaatioajan asiantuntevilta sisustussuunnittelijoilta. Osallistu ihmeessä myös arvontaan, jolla voit voittaa sisustussuunnittelijan kotiisi.
Oletko koskaan ajatellut, millainen voimavara on tällainen monipäinen suunnittelijajoukko, joka on yhdistänyt voimansa? Kaikilla meillä on vahvuutemme ja on ihan loistavaa, että voimme auttaa ja neuvoa toisiamme sekä jakaa tietotaitoa. Olemme saaneet myös tehtäviä hoidettavaksemme messuilla ja meidän suunnittelijoitamme löydät niin messuoppaina kuin ohjelmalavalla kertomassa ajankohtaisista sisustusuutisista.
Täältä voit käydä lukemassa päiväkohtaiset ohjelmat messuilla.
Itse olen messuilla Sissareitten osastolla sisustusneuvojana lauantaina 10.9. klo:10-14 ja sunnuntaina 11.9. johdatan teidät valaistuksen maailmaan klo:14.

Mukavia messuhetkiä teille kaikille! Nähdään Habitaressa.

Kuvat Sessak, Mammuttikoti, Ullamaija Seppä ja Jonita Raikko