Runsautta, värikkyyttä, suomalaisuutta, luonnonmateriaaleja ja kotoilua näkyi tämän vuotisilla Habitare-messuilla. Jo viime talvisilla Tukholman-messuilla näkyi tätä trendiä runsaasti ja odotinkin innolla suomalaisten vastinetta messuille. (täältä pääset lukemaan postauksen Tukholman messuilta) Ei tarvinnut pettyä. Rakastan itse värejä ja nyt ovat suomalaiset uskaltaneet olla rohkeita ja tehdä värikylläisiä osastoja. Ihanaa.

Tämän vuoden sävyt ovat maanläheisiä ja murrettuja. Mustikansinistä näkyi erityisen paljon,  myös havunvihreää, marjapuuronpunaista, poltettua terrakottaa, vihreänharmaata ja burgundinpunaista oli käytetty runsaissa ja värikkäissä sisustuksissa. Messinki on edelleen suosittu metalli ja marmori kivilajina. Sohvien ja nojatuolien materiaalina ovat sametti ja anilliininahka suosiossa. Pinnoissa on rouheutta ja struktuuria. Luonnonmateriaalit sopivat täydellisesti maanläheisten sävyjen kanssa. Matot ovat juuttia ja villa-pellavasekoituksia. Puumateriaaleissa myös tumma puu on lyömässä itseään läpi.

Tähän postaukseen poimin upeat osastot, joissa tunnelma oli värikkään kodikasta tai suomalaisuus loisti kunniassa.

 

Anno is back

 

 

Monien rakastama Anno-tuotesarja on tullut takaisin. Eilen Anno Collection avasi verkkokauppansa ja näin suomalaiset saavat taas kaipaamansa Annon tuotteet takaisin. Annon tuotteiden perusta on luonnonläheisyys, pitkäikäisyys ja he haluavat käyttää tuotteissaan paljon luonnonmateriaaleja. Ainakin messuilla tämä teema tuli hyvin esille. Hillittyjä maanläheisiä sävyjä löytyi tekstiileissä, astioissa, koreissa, kasseissa ja kaulahuiveissa. Luulenpa, että suosio on taas taattu.

 

Ikea’s first time

 

 

 

Ikea halusi tulla lähemmäksi suomalaisia sisustajia ja vihdoin ja viimein he osallistuvat Habitare-messuille isolla 200 neliön osastollaan. Ja Ikeahan ei petä koskaan, jos haetaan runsautta ja värikkyyttä. Tämän vuoden teemana messuilla heillä on elohuone ja ihanaa olla kotona. Jos haluat perehtyä enemmän Ikean elohuone-teemaan ja osaston sisustusideologiaan, löydät lisätietoa täältä. Niin kuin näistä kuvista näkyy, tänä vuonna pinnalla on  runsaus, kerroksellisuus, sininen, sametti, messinki ja luonnonmateriaalit.

 

Timberwise

 

 

 

 

Kotimainen Timberwise Oy on erikoistunut lankkuparketteihin ja heidän tuotteensa ovat ekologisia, kestäviä ja turvallisia. Tänä vuonna Habitaressa heillä on hurjat 700 neliötä lattiapinta-alaa. Tämä kuvastaa sitä, että suomalaisuus ja luonnonmateriaalit ovat suosittuja ja näin ollen halutaan panostaa myös lattiamateriaaleihin, jotka ovat kotimaisia ja laadukkaita. Uusin lanseeraus heillä on muotoilija Harri Koskisen ja Ville Kokkosen kanssa yhteistyössä syntynyt Timberwise Design Projects-tuotesarja. Siihen kuuluu parketin toiminnallisia rajoja ja muotokieltä rikkovat K2 Design-seinäelementit, Design Parquet K2-parketit ja Twise-käyttöesineet.

 

Glorian-koti

 

 

Tällä osastolla näkyy hyvin pinnalla oleva trendi käyttää samaa väriä sisustuksessa erilaisina pintoina ja materiaaleina. Kivalta näyttää myös Innoluxin Kupoli-valaisimen rytmittäminen tilassa. Näin saadaan tunnelmasta tyylikkään kotoisa. Itse tykkään tästä osastosta tosi paljon.

 

Asun-lehden osasto

 

 

 

Asun-lehden osasto oli Sisustustoimittajat ry:n valinta parhaaksi messuosastoksi Habitaressa. Tällä osastolla ei niinkään värikkyys loistanut vaan kerroksellisuus ja kodikkuus. Tämä osasto sopii hyvin kotoilu-teemaan, sen verran pehmeän kotoisa osasto oli. Tällä osastolla yhteistyökumppaneina olivat mm. Durat, Timberwise ja A.S. Helsingö, kotimaisisa toimijoita kaikki.

 

Havi’s

 

 

 

Havi’sin osastolta löytyy Havin ja Havi’s-tuotemerkin kynttilät ja piensisustusesineet. Osasto oli erittäin kaunis, värejä oli paljon ja sisustus oli runsas ja kerroksellinen.  Heidän syksyn kynttilöiden ja sisustustuotteiden värit ovat anemone (sini-vihreä), burgundinpunainen ja ruskeanharmaa.

 

Hakola

 

 

 

Suomalainen Hakola tekee laadukkaita huonekaluja ja mm. heidän kaikkien sohvien päälliset ovat irroitettavia ja vesipestäviä. Tämän vuoden Habitare-osasto oli heillä erittäin upea väritykseltään. Syvä metsänvihreä oli päävärinä ja matalissa väliseinissä oli käytetty kahta eri väriparia; vaaleanpunainen-tiilenpunainen ja harmaanvihreä-metsänvihreä. Ihanan samettinen Moby-sohva on uutuus ja Finarten upeat villamatot ihastuttivat kauniilla sävyillään.

 

Tällaista messupöhinää eiliseltä päivältä. Todella hyvä fiilis jäi messuista. Vielä onneksi messut jatkuvat! Itsekin menen vielä haistelemaan tunnelmaa viikonloppuna ja perehtymään vielä enemmän tuotevalikoimiin ja esillepanijoihin. Jos olet kiinnostunut väreistä sisustamisessa, niin toimin kollegani Cocovision Marjan kanssa messuoppaina lauantaina ja sunnuntaina kello 13 ja viemme porukkamme tutustumaan värimaailmoihin messuilla.

Mukavia Habitare-messuja kaikille!

-Ullamaija-