Sinä, joka arvostat laadukkaita puuhuonekaluja, rakastat pehmeitä sävyjä ja muotoja, haluat sisustukseesi omaperäisyyttä ja yksilöllisiä tuotteita, silloin Helsingin Kruunuhaassa sijaitseva ranskalaisuutta huokuva Jean Vernet on juuri oiva valinta sinulle.
Jean Vernetin Pia kutsui minut tutustumaan heidän myymäläänsä. Olikin ilo saada yksilöllinen opastus heidän tuotteidensa taustoihin. Perillä myymälässä minua odotti kahvin ja tuoreiden croissantien huumava tuoksu. Oih, niin ranskalaista.

 

 

Jean Vernet on Heidi Kankaan 8 vuotta sitten perustama yritys, joka on keskittynyt ranskalaisiin huonekaluihin ja sisustustuotteisiin. Kaikki huonekalut tuodaan maahan itse. Jean Vernet haluaa panostaa tuotteidensa laadukkuuteen ja hyvään ja asiantuntevaan palveluun.
Jean Vernetillä on myös verkkokauppa, joka on koettu loistavaksi työvälineeksi asiakkaille etukäteissuunnitteluun. Suurin osa huonekaluista on tilaustavaraa. Hyvät ja laadukkaat huonekalutoimittajat takaavat myös yksilöllistä mittatilauspalvelua Jean Vernetin asiakkaille.

 

Meuble Charme-kirjoituspöytä

 

Meuble Charme-peilipöytä

 

Michel Ferrand-lipasto

Niin tekee myös Michel Ferrand, joka samaan tapaan valmistaa tuotteensa tammesta ja kirsikkapuusta ja edustaa klassisia ja vintage -henkisiä huonekaluja, joista huokuu menneen ajan charmi ja tyyli. Molemmilta Batelilta ja Ferrandilta saa myös industriel&loft-tyylisuunnan huonekaluja. Jean Vernet tuo maahan kolmen eri huonekalutoimittajan tuotteita.
Yksi heistä on ranskalainen Meubles Batel, joka valmistaa huonekalunsa tammesta ja kirsikkapuusta ja myös tuotanto on suunnittelumaassa Ranskassa. Heidän hauskan omaperäiset ja värikkäät huonekalut edustavat modern vintage-tyylisuuntaa.

Meuble Charme edustaa country&rustic-tyylisuuntaa. He valmistavat tuotteensa Romaniassa ja suunnittelutyö tapahtuu Ranskassa. He käyttävät materiaalinaan mäntyä ja tekevät myös täyspuisia keittiöitä ja kylpyhuonekalusteita.

Lainasin tämän tekstin Jean Vernetin nettisivuilta;
Hyvä tietää puuhuonekaluista
Puuhuonekalu on kaunis ja kestävä, mutta vaatii tekijältä osaamista ja tietämystä puulajeista ja niiden ominaisuuksista. Puu elää ilmankosteuden mukaan ja Suomessa ilmankosteus vaihtelee suuresti eri vuodenaikoina. Paukkupakkasilla sisäilman kosteusprosentti voi pahimmillaan olla ainoastaan 10% ja kesällä-syksyllä jopa 80%. Talvella kuivuminen voi aiheuttaa pieniä halkeamia kalusteessa. Myös raakapuu voi näkyä ohuena raitana peiliovissa. Puun eläminen vuodenaikojen mukaan ja sen aiheuttamat pienet halkeamat ei ole tuotevirhe vaan osa puun luonnetta.
Puulajike, pintakäsittely ja valmistustapa vaikuttavat kalusteiden hintaan. Valmiiksi kootut ja oikeilla liitoksilla tehdyt huonekalut ovat kestävämmät kuin itse kootut huonekalut. Kaikki Jean Vernetin huonekalut tulevat koottuina lukuunottamatta ruokapöytiä (osa tulee jalat erikseen), sänkyjä ja isoja kalusteita (hankala liikuttaa kokonaisina).

 

 

 

Kaipaako kotisi valaisinta nahkaisella lampunvarjostimella tai puhelinta valaisimella? Eikö olisi mukava piritys pimeneviin syysiltoihin? Valaisimet tulevat Belgiasta ja Ruotsista. Lisäksi Jean Vernetillä on kolme eri pientavaratoimittajaa ja tuotteet tulevat Belgiasta ja Ranskasta. Itse koen, että yksilöllisyys jopa pientavaroissa on tosi inspiroivaa ja hauskaa.

 

Upeat sohvat tulevat naapurimaastamme Virosta.

 

 

Laadukkaat villa-/pellavatyynyt tuovat arkeen luksusta ja kestävät aikaa ja kulutusta.

 

Jean Vernetin työntekijä Pia on saanut loihdittua myymälästä harmonisen ja myymälä on täynnä Pian upeita sommitelmia niin kaapeissa kuin pöydilläkin. Omaamme Pian kanssa samanlaisen taustan, olemmehan molemmat valmistuneet arvostetusta Ajk-jatkokoulutuksesta sisustussuunnittelijoiksi.
Liekö koulutuksella osuutta Pian loistavaan sommitelmasilmään…

 

Näistä kaapeista huokuu arvokkuus ja charmi. Se on täysin sen ansiota, että ne ovat laadukkaita puuhuonekaluja, jotka kestävät sukupolvelta toiselle, niin kuin laatuhuonekalun pitääkin.
Kauniit astiat ja tavarat sopivat mainiosti laadukkaan puun rinnalle.

 

 

 Syksy tulee ja valo vähenee. Syksyn tullen siirrymme viettämään enemmän aikaa sisätiloissa ja silloin on hyvä aika päivittää koti mieleisekseen. Tuntuuko oman kotisi olohuone sellaiselta, että sohvalle on mukava käpertyä torkkupeittoon, kuunnella ulkona puhaltavaa syystuulta ja nauttia kynttilän rauhallisesta valosta? Jean Vernetiltä löydät varmasti paljon kaunista oman kotisi tunnelman parantamiseksi. Voin lämpimästi suositella.
www.vernet.fi

                                                    -Ullamaija-