Vuosi 2018 tuo tullessaan uusia värejä niin sisustus- kuin muotimaailmaankin. Tämä vuosi on taas värien käytön juhlaa, joka mielestäni viime vuonna pääsi jo mukavasti vauhtiin. Viime vuonna näihin aikoihin kirjoitin jutun vuoden väreistä ja niiden tuomista leikkokukkainspiraatioista. Pääset lukemaan jutun täältä.

Tässä jutussa käyn läpi vuoden 2018 värejä, joita ovat julkaisseet isot väritoimijat Suomessa ja maailmalla. Näitä ovat kotimainen Tikkurila ja heidän vuoden värinsä N405 Ruukku, painoteollisuuden värijärjestelmän Pantonen väri Ultra Violet 18-3838, Yhdysvaltalaisen maalitehtaan Benjamin Mooren väri Caliente AF-290 ja maailman suurimman maalialan yrityksen Sherwin-Williamsin väri Oceanside SW 6496.

Ja koska rakastan asetelmia ja leikkokukkia, niin halusin toteuttaa tämän värijutun taas kukkien muodossa. Yhteistyön toteutin lempikukkakauppani Kukkakamari Elsin kanssa. Annoin heille linkit vuoden väreihin ja Kukkakamari Elsin Elina sitoi minulle kimput vuoden värien pohjalta.

 

Tikkurila

 

Kuvat Tikkurila

 

 

Tikkurilan vuoden väri on siis Ruukku N405 ja värin valintaan ovat vaikuttaneet ajankohtaiset ilmiöt, tunnelmat ja trendit. Ruukun punaruskea sävy sopii hyvin tuomaan lämpöä vaaleaan sisustukseen ja herättämään sen eloon. Ruukun kanssa on helppo yhdistellä muita maanläheisiä sävyjä. Viime vuoden supersuositut mustikansininen ja syvänvihreä sopivat loistavaksi pariksi Ruukun sävyn rinnalle.

 

 

Ruukku-sävyn inspiroimana Elina oli hienosti löytänyt sen idean, jota Ruukku edustaa. Eli maanläheisyyttä, aitoja materiaaleja ja jatkuvuutta. Tämä hurmaava asetelma on tehty kuivuneeseen puunpalaseen, johon on sidottu Cymbidium-orkidean kukkia, Vahakukan nuppuja, Skimmiaa, Eucalyptusta ja Lankaköynnöstä. Olin aivan ihastunut tähän asetelmaan, sillä en ollut ennen nähnyt näin herkkää, omaperäistä ja raikasta pientä kukkajuttua.

 

Benjamin Moore 

 

       Kuvat Benjamin Moore

 

Benjamin Mooren väri Caliente AF-290 on voimakas ja energisoiva väri, joka herättää eloon minimalistisen ja vähäeleisen sisustuksen. Se tuo syvyyttä ja lämpöä puun rinnalle sekä harmaan ja sinisen säyisiin sisustuksiin. Punainen on vahva ja kutsuva sävy sisääntuloissa, niin ulko- että sisäpuolellakin. Caliente-sävy on mielestäni mitä parhain joulun väri, syvä ja tummanpuhuva.

 

 

 

Tässä ihastuttavassa kimpussa on käytetty Kenguruntassua, Neilikkaa, Bruniaa ja Marjakuismaa. Tässä kimpussa toistuu hienosti Calienten dramaattinen sävy, joka herättää mielestäni voimakkaita tunteita. Siksi se on omiaan sisustuksissa ja pinnoissa, joilla halutaan viestiä vahvasti.

 

Sherwin-Williams

Kuva Sherwin-Williams

 

Sherwin-Williamsin väri Oceanside SW 6496 on syvä sininen, jossa on mukana jalokiven vihreää. Oceanside on sävyltään vihreän ja sinisen harmoninen liitto, joka henkii sekä vanhaa että uutta. Sen moniulotteisessa sävyssä on merihenkisyyttä, se lisää luovaa ajattelua ja ajatuksen selkeyttä tai vaihtoehtoisesti rauhoittaa meditatiivisesti. Oceanside sopii loistavasti puhtaan valkoisen ja tumman puun pariksi tuoden mukanaan ripauksen Välimeren henkeä.

 

 

Oceanside-sävy inspiroi luomaan rennot asetelmat Eucalyptuksen oksista ja Krysanteemi-kimpusta. Itsellä Oceanside-sävy tuo mieleen keveyden ja raikkauden sisustuksessa . Meillä itsellä on tummanruskea raakalautaseinä makuuhuoneessamme. Mielestäni tumman puun pariksi sopii juuri sinivihreät merellisyyttä henkivät sävyt keventämään vaikutelmaa.

 

Pantone

 

Kuvat Pantone

 

Pantonen vuoden väri Ultra Violet 18-3838 on kekseliäs ja omaperäinen väri, joka dramaattisesti provosoi ja osoittaa meidät kohti tulevaisuutta. Ultra Violet on sinipohjainen violetti. Se sopii mainiosti paikkoihin, joissa kokoonnutaan ja halutaan luoda vahva yhteys keskenään. Ultra Violet haastaa meidät etsimään uutta ja kokeilemaan rajojamme. Violetti ja keltainen sisustuksessa ovat vahva ja dramaattinen pari yhdessä. Mielestäni violetti henkii myös raikkautta ja on oiva väri suorille ja tasaisille pinnoille luomaan mielikuvaa puhtaudesta.

 

 

 

Tähän tummanpuhuvaan ja vähäeleiseen, mutta silti tyylikkääseen kimppuun on käytetty Veronican ja Anemonen kukkia ja Hopealehden ja Marjaeucalyptuksen oksia. Raikas väripari violetti-keltainen energisoi ja tuo lupauksen jo nurkan takana olevasta keväästä.

Ensi viikolla suuntaan Tukholman joka vuotisille Stockholm Furniture & Light Fair-messuille. On oikein mukava nähdä onko näitä vuoden värejä paljon mukana sisustuksissa. Samalla pääsee haistelemaan tulevia trendejä valaistuksen ja huonekalujen osalta. Messut ovat olleet aina oikein mieluisat ja nähtävää on ollut paljon. Näistä messuterveisistä ja uusista sisustustuulista kuulet seuraavassa postauksessa.

Aurinkoisia talvipäiviä toivotellen    -Ullamaija-

 

 

 

 

Tarvetta Valaistus-tai sisustussuunnittelulle?