Asiakkaallani on valtavan upea, lukuisten perennapenkkien värittämä iso tontti. Heillä on ollut myös tilaa toteuttaa kesämökki ja lampi omassa pihassaan, josta me monet vain haaveilemme. Pihamökki on rakennettu muualta tuodusta vanhasta hirsitalon rungosta. Lampi on itse kaivettu. Sen yhteyteen on rakennettu pieni hiekkaranta ja laituri. Lammen rannalla on myös pihasauna ja palju.
Paikka on juuri oivallinen pienten tilaisuuksien ja juhlien järjestämiseen. Käynkin heillä aina välillä tekemässä pieniä somistuksia. Oli sitten kyseessä joko pihamökin kasvojen kohotus tai itse päätalon juhlavampi lookki, olen mielelläni käytettävissä.

Tällä kertaa kyseessä oli työporukalle järjestettävä wellness-ilta. Oli siten toivottavaa saada mökin ilmettä raikkaammaksi, jotta ilta olisi oikein onnistunut.
Kesä onkin oikein mukava ajankohta somistusten tekemiseen, koska luonto tarjoaa niin paljon kasveja hienojen kukka-asetelmien tekemiseen. Varsinkin tässä pihassa mahtavat perennat helpottivat työtäni.

Mökki alkutekijöissään

Somisteena käytin torkkupeittoja, Annon Pandora-mattoa ja Annon säilytyskoreja. Salonki-pöytäliina ja pyöreä tabletti Pentikiltä

Senkin päällä olleet hifi-laitteet piilotettiin ja pöytään laitettiin kukkakimppu ja kynttilöitä. Iso lasimaljakko ja matto myös somistustavaraa

 

 

Tavoitteena somistuksessa olikin tehdä työ vähällä vaivalla ja pienellä tavaramäärällä. Pöytäliinakankaina käytin Pentikin Salonki-, Kasvio- ja Sademetsäkankaita. Maljakkovesi otettiin läheisestä lammesta,
mikä tekikin vedestä ”ei niin kauniin” ruskehtavaa. Kukat poimittiin pihalta.

 

 

Lampi on itse rakennettu pienella budjetilla ja vaivannäöllä, mutta silti siitä on saatu todella viehättävä ja pihapiiriin sopiva

 

 

Ei ne koskaan pienet apulaiset ole pahasta ja tällä kertaan minulla oli työkeikkaa ilostuttamassa pienet tyttöni. Heistä oli oiva apu maljakoiden täyttämisessä ja kukkakimppujen poimisessa, vaikkakin lammen nuijapäät veivät suurimman huomion.

Terassi alkutekijöissään

 

Maljakot ja Hartwall-laatikon sain talonväeltä. Ne elävöittävät ryhmää kivasti ja Kasvio-pöytäliina raikastaa

 

Sininen väri sopii mainiosti hirren kanssa. Somisteena kupariset ja lasiset kynttiläkipot. Iso posliinivaasi talonväen oma.

 

 

Raanun pariksi toin omia viherkasveja

Mukavaa helleviikkoa kaikille!