Tukholman sisustusmessuista kertovissa jutuissa on näkynyt paljon asiaa tämän vuoden trendeistä, väreistä, materiaaleista ja muotoilusta. Tässä postauksessa haluan kertoa teille yksittäisistä tuotteista, jotka jäivät mieleeni, joissa on sitä jotain, joita voisin kodissani käyttää ja teillekin suositella. Katsaus sisustusmaailman herkkuihin, olkaas hyvä…

 

Blå Station

Ylimmässä kuvassa näkyy Blå Stationin osasto, josta haluan nostaa esille upeat akustoivat seinäinstallaatiot. Tuo pilviteema on hieno. Voit käyttää luovuuttasi loputtomiin muotoillessasi näistä jotain kivaa olohuoneen tai julkitilan seinille.

Axor

Siis tämä Axorin suihku on ihan mieletön. Oletko ennen nähnyt seinävalaisinta, jossa on suihku? Upea messingin sävy, miellyttävä elegantti muotoilu ja tyylikäs kokonaisuus, miksipä ei meidän uuteen remontoitavaan kylpyhuoneeseen. Jos vain saadaan hintaa hiukan viilailtua alemmaksi…

Ja koska meillä pitäisi tehdä myös wc-remontti, niin hanoista loppusuoralle ovat päässeet nämä kaksi Axorin hanaa. Ylempi hana on Axor Massaud ja se on kuin hylly, josta vesi soljuu upeana seinämänä kuin putouksesta konsanaan.  Hanaan voit yhdistää lasisen kukkavaasin ja orkidea on kuin luotu siihen kukaksi. Niin kaunista ja vähäeleistä.

Alempi hana on nimeltään Axor Starck V ja tämän hanan muotoilussa vesi on saanut pääosan. Vesi tekee kierteen hanan keskiosassa ja näin vesisuihku on rauhallinen valuessaan alas. Upeita oivalluksia molemmissa hanoissa ja hienoa on huomata, että jotain muutakin on tullut vaihtoehdoksi perushanojen joukkoon.

 

Howe

Tämä Howen SixE Lear-työtuoli on paitsi hyvä istua, myös näppärä aktiiviseen toimistotyöskentelyyn. Se on kätevä työtuoli/-pöytä-yhdistelmä pieneen tilaan niin kotikäytössä kuin toimistossakin. Kuinka kätevää tässä on koululaisen tehdä läksyt pienehkössä makuuhuoneessaan. Tai tehdä näistä rykelmä toimistossa vaikka palaverin ajaksi, jos ei neuvotteluhuonetta ole käytössä. Monikäyttöinen ja näppärä setti tämä tuoli/pöytä-yhdistelmä.

 

Ihania hyllyjä; Woud ja String

Nämä Woudin hyllyt ovat supersuperihania. Keveitä, siroja, ajaton muotoilu yhdistettynä hauskoihin oivalluksiin ja olen ihastunut. En kylläkään tuohon peilissä näkyvään mieheen. Sattui vaan siellä heiluvan ja hänet ikuistettiin… Tässä peilihyllyssä on upea marmoritaso ja kivat lokerikot. Tämä esimerkiksi vessaan tai eteiseen.

Ylemmästä hyllystä herää kysymys, että mitä noin pienillä hyllytasoilla tekee… Mutta paljon on käyttökohteita; terassille kukille tai keittiöön maustehyllyksi tai lastenhuoneeseen pientavaroille. Hyllykön hauskat muodot tuovat särmää.

Ja String Pocket-hyllyköt hurmaavat tänä vuonna hiekan, viininpunaisen ja sinapinkeltaisen uutuussävyillä. Aikas kivan näköisiä, vai mitä? Näitä uudistuvaan toimistooni väripilkuksi, kiitos.

 

Valaisinuutuuksia

Louis Poulsen 

Ja koska diggaan valaisimista, pitää esitellä myös pari valaisinmaailman uutuutta. Tämä Arne Jacobsenin vuonna 1957 suunnittelema ikoninen AJ-valaisin saa tänä vuonna kokoelmiinsa 7 uutta väriä ja tämä kuvassa näkyvä tummanvihreä on yksi niistä sävyistä. Valaisinmaailma tulee tykkäämään näistä uutuusvärisistä valaisimista, sillä onhan valaisin ollut aina suosittu. Ajaton ja keveä muotoilukieli yhdistettynä hyvää valaistuskokemukseen ja suosiota ei tarvitse ihmetellä.

Valaisin Grönlund

Hiukan erilaisempaa muotokieltä tarjoaa Valaisin Grönlundin uutuustuotteet, industrial-henkiset Barrel-tuotesarjan valaisimet. Ihan hauska idea käyttää vanhojen putkistojen muotokieltä valaisimissa. Nämä sopivat mainiosti julkitiloista esimerkiksi ravintoloihin.

Tällaisia messu-uutisia tällä erää. Paljon oli nähtävää ja koettavaa, mutta nämä tuotteet jäivät itselleni päällimmäisenä mieleen. Oletko samaa mieltä kanssani, että tuotteessa pitää olla sitä jotain, että se puhuttelee ja paikkasi kodistasi löytää?

Mukavaa ja rentouttavaa hiihtolomaa kaikille, jotka sitä pääsevät viettämään.

Ullamaija