Viime keväänä vierailin Turussa Belle Artilla, joka tuo maahan vuosien kokemuksella laadukkaita italialaisia pinnoitemateriaaleja. Heidän valikoimiinsa kuuluvat luonnonmukaiset ja ympäristöystävälliset hartsi- ja kalkkipinnoitteet sekä erikoismaalit. Olimme suunnitelleet jo jonkin aikaa alakerran vessan remointoimista ja ihastuin Belle Artin monipuoliseen tuotevalikoimaan. Minusta on kiva kokeilla rohkeasti erilaisia pinnoitemateriaaleja ja itselle uusia tuotteita olivat nämä efektimaalit ja hartsipinnoitteet. Tämä auttaa omaa työtäkin, kun tunnet suosittelemasi tuotteet henkilökohtaisesti ja voit kertoa eri työvaiheista kokemuksen kautta omille asiakkaillesi.

Esittelin toukokuisessa postauksessani lempipinnoitteet, joihin ihastuin Belle Artin reissullani. Voit lukea sen täältä. Päällimäiseksi haaveiluuni tarttui siis farkkumaiseksi pinnaksi luotu efektimaalipinta ja marmorimainen hartsilattia. Näillä siis toteuttamaan uutta vessaani.

 

 

 

Päätimme purkaa seinät kokonaisuudessaan ja vaihtaa uudet kipsilevyt. Nauhoitimme kipsilevyn saumat ja tasoitimme seinät. Sen jälkeen maalasimme kaikki seinät kauttaaltaan harmaalla ylijäämämaalilla. Tämän päälle tuli Fondo Plus-tartuntapohjamaali.

Kolmesta seinästä tehtiin valkoiset ja CeboTime-helmiäisefektimaalin sävyksi valittiin Off White. CeboTime-maali on elävän samettinen ja himmeästi hohteleva. Off White on puhdas ja kylmän valkoinen sävy, joka sointuu hyvin petroolinsinisen efektiseinän ja marmorikuvioisen, valkoisen lattian kanssa. Tämä maali maalataan ristikkäisin vedoin pieni alue kerrallaan. Seuraava alue aloitetaan esimerkiksi 30 centtimetrin päästä ja lähestytään juuri maalattua aluetta. Näin vältetään rajojen syntyminen ja seinäpinnasta tulee tasalaatuisen näköinen.

 

 

Petroolinsinisen seinän efektin nimi on Effetto Jeans ja niin kuin nimi kertoo, tämä jäljittelee farkun pintaa metallisin twistein. Fondo Plus-tartuntapohjamaalin päälle maalasimme CeboStone Metal -hiekkaisella metalliefektimaalilla, sävy 250/1 ja tämän päälle CeboIron Grigio -metalliefektimaalilla, sävy 240/1.

 

Herkullisen näköistä tämä maali, vai mitä?

 

 

Effetto Jeans-efektin teimme poikittaisin maalausvedoin. Yllä olevassa kuvassa maalataan CeboStone Metal-maalilla. Maali näytti hurjalta turkoosilta, mutta piti luottaa, että lopputuloksesta tulee toivotumpi. Tämäkin maali yksistään olisi loistava, näyttäähän seinä mukavan eläväiseltä jo nyt. Ja koska tämä on hiekkainen efektimaali, tuntui kuin seinään levittäisi märkää hiekkaa. Ja tässäkin maltti on valttia. Kannattaa luottaa, että lopputuloksesta tulee hyvä, vaikka itsestä tuntui, ettei hiekka tasaisesti levitykkään. Sehän se efektituotteiden hauskuus onkin, että pinnasta tulee moniulotteinen ja persoonallinen.

 

 

Tässä CeboStone Metal-maalin päälle on juuri maalattu CeboIron Grigio-maalia, joka tuo seinään hiukan tummuutta, syvyyttä ja rouheutta. Nyt vain odottelemaan maalin kuivumista ja lopputulosta ihailemaan. 🙂 Maalin kuivuttua kaikkiin seiniin sivellään CeboFlow-suoja-ainetta, joka tekee pinnoista helppohoitoiset ja pyyhittävät.

Edellisestä vessan sisustuksesta säästimme vain lämpökäsitellyn terveleppäisen sormipaneelikaton. Ainoa asia, johon olen ollut tyytyväinen tässä vessassa 10 vuoden aikana.

Seinässä oleva reikä on tulevaa ledivalaistusta varten. Saamme peilin taakse kätkettyä valaistusta varten tarvittavan muuntajan seinän sisään. Tällaiset asiat kannattaa huomioida jo suunnitteluvaiheessa.

 

 

Nyt on seinät saatu maalattua sekä ledivalaistus asennettu peilin taakse ja katon rajaan peilin yläpuolelle. Efektiseinään kannattaa valita hyvä valaistus, sillä onhan seinä valoa taittava ja erilaiset pinnat pääsevät oikeuksiinsa.

Jäämme innolla odottelemaan hiukan haastavalta kuulostavan hartsiepoksilattian valmistumista marmoriefektillä. Ja tuon efektin tulen itse tekemään. Ja eipä tuollaisia efektejä tule juuri harjoiteltua, joten haaste otettu vastaan. Tässä välissä tilaan paikalliselta Nordstockilta Hi-macs-kivikomposiittisen pesualtaan mittojen mukaan. Altaasta ja ihkusta marmoriefektilattiasta seuraavassa jutussa lisää. Kannattaa pysyä kuulolla.

-Ullamaija-

 

 

Tarvetta Valaistus-tai sisustussuunnittelulle?